24 Ocak 2013 Perşembe

İLK Mimim


Merhaba 23 aylık bebeklerin genel özelliklerini araştırırken tanıştığım bloğu ile bana geç de olsa yeni bir dünyanın kapılarını açan sevgili Bahar, işte ilk mimim.

Şu an olsa çok sevinirim.
Kızımı gözüm arkada kalmadan bırakabileceğim, evimize yakın bir kreş bulsam. Çocukların yaz, kış oynayabilecekleri benim de çiçek, sebze ve meyve yetiştirebileceğim bahçeli bir evim olsa, 

Şimdi orada olmak vardı
Aslında şimdi olmak istediğim yerdeyim. Ama bir süre önce görür görmez vurulduğum Avusturya’daki bu kasabada da olsam fena olmazdı.

  
Neleri özlüyorum.

İşte bu beni can evimden vurur. Tam bir eski günler manyağıyım çünkü. Geçmiş iyide olsa kötü de olsa özleniyor nedense. Geçmişten neyi özlemiyorum ki. Çocukluğumu, eski arkadaşlıkları, çocukluğumun geçtiği sokakları, kokuları, tatları ve tabi en önemlisi babamı..
Ama geçmişten bir enstantene istersen…
Bir kış günü, Pazar sabahı.. Masmavi gökyüzü, bembeyaz bulutların arasından bir görünüp bir kaybolan güneşin parlak ışıkları erimeye yüz tutmuş karların üzerinde parlıyor. Evimizin içi annemin sabah yaktığı ama artık sönmeye yüz tutmuş sobanın sıcaklığıyla dolu. Arada sobaya gidip yapışıyorum. Canım acıyana kadar bekliyorum. Ve fonda TRT’nin Pazar Konseri.
Sırf bu anı hissetmek için her Pazar mutfakta kahvaltıyı hazırlarken radyo 3’ü açıyorum sonuna kadar. Hele birde yerde kar, gökyüzünde güneş varsa değmeyin Pazar keyfime.


Çok severim.

Başarılı olmayı. Okumayı, Ailecek film izlemeyi. Desperate Housewife'n her bölümünü en az üç kez seyretmeme rağmen tekrar tekrar izlemeyi. Oğlumla o okuldan geldikten sonra sohbet etmeyi. Kızımla kitap okumayı (Ama güzel ve Çirkin olmasın lütfen ezberledim artık günde on defa da okunmaz ki)

Nefret ederim.

Bencillik. Umursamazlık. Hiçe sayılmak

Bugünlerde çok fazla dinledim.

Bugünlerde çok fazla müzik dinleyemiyorum. Ama kızımla küçüklüğünden beri Cibelle - Green Grass, Frank Sinatra - I Love You Baby dinleyip zıplamaktan keyif alıyoruz.

 

Şimdiki ruh halim.
Yorgun, biraz tedirgin ve umutlu

Teşekkürler…

2 yorum:

  1. O kasabaya bayıldımmm,bir de özlediklerini ben de özledim:)
    Çok hoş yazmışsın güzel yüreğini yakından tanımak güzel kartanemm:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler herşey için...

    YanıtlaSil