26 Ocak 2013 Cumartesi

Bu Tehlikeli Bir Şey Anne!


Bence bugünü en iyi ifade eden söz bu. Bugün, dün aniden artık bez kullanmayacağım diyerek çıktığımız tuvalet eğitimimizin ikinci günüydü. Ve sen küçük kelebeğim beni hiç yormadın. Yine iki, üç kazamız oldu ama dert değil. Çünkü daha dün bir, bugün iki…J
Bugün ilk kez kakanı da yaptın lazımlığa. En çok bundan korkuyordum. Çünkü ağbinde kötü tecrübelerim vardı. Artık kolaylıkla oturuyorsun lazımlığa. Ama gözlerini koskoca açıp benim gözlerime bakıyorsun. Sanki en ufak bir alarmda fırlayacakmış gibi. Ben gülümsüyorum seni ürkütmemek için.
Bugün beni yine çok şaşırttın. Günler önce çatal için sana “Asya bu tehlikeli bir şey eline batabilir” demiştim. Hatta acıtmadan biraz eline batırmıştım ki sana zarar verebileceğini anlaman için. Bugün sen aynı kelimeleri lazımlık için kullandın. Lazımlığın iki yanına sımsıkı yapışmış şekilde “anne bu çok tehlikeli bir şey” dedin, iki kez. Çok şaşırdım ve hoşuma gitti. Sanırım içine düşeceğini ya da canını acıtacağını düşünüyorsun. Bir bilsen ki hayatta daha ne zorluklar var böyle atlatman gereken. Büyümek sancılı bir yol bebeğim. Dilerim bu yolda hiç yorulmazsın ve bütün tehlikeleri kolaylıkla atlatırsın.
Çok hızlı büyüyorsun. Ve ben sana yetişemiyorum hissine kapılıyorum. Seni çok seviyorum…

2 yorum:

  1. Emre'de tehlikeli olduğunu düşünüyor sanırım, çok temkinli oturuyor ve sonuç hiçbirşey yapmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet başta çok korkuyorlar. oğlumdan biliyorum erkek çocukları biraz daha zor. Hatta oğlum bir hafta filan kabız oluyordu. ama zamanla aşıyorlar. biraz sabır gerekiyor. suyu seviyorsa deneyebilirsiniz. Size kolaylıklar:))

      Sil