20 Kasım 2013 Çarşamba

Asyam Büyüyor

Merhaba
Evet aylar sonra yeniden yazmaya basladim. Bu blog senin icin günlük olsun istemistim. Ama kendi sıkıntılarım o kadar ağır bastı ki devam ettiremedim. ama yeniden baslamak istiyorum. Gecen zaman icinde hem fiziksel hem bilissel olarak oldukca buyuk ilerleme  gosterdin. Artik kendini cok daha rahat ifade ediyorsun. Kelime haznen cok gelisti. Bunda okulunda etkisi cok fazla tabi. Ekim ayinin sonunda okulunu degistirdik. Agbinle ayni okula gidiyorsun. Seni o kucuk kresten alarak hem kendimiz hem de senin icin en iyisini yaptigimizi dusunuyorum. Orada mutsuz oldugun cok netti. Sen pek fazla belli edemesende ben bir anne olarak cok iyi hissediyordum.Yeni okulunda mutlu oldugun her halinden belli oluyor. Bu da beni cok rahatlatiyor.
Tek sorunumuz iki yas sendromu dedikleri su bana cektirdigin cin iskenceleri. Dibine kadar yasiyoruz birlikte. Aciktiginda ve uykun geldiginde ozellikle. Ve zamanki zamansiz kiyafet krizlerin. Sabah uyanir uyanmaz ben bunu giymiycem diye basliyorsun. Elbise disinda hic bir kiyafeti begendiremiyorum. Onu da her elbise degil tabi. Her sabah once kiyafet secimi basliyor. Babanla tiyatro oynuyoruz adeta sana begendirmek icin. Binbir dille sectigin giysiyi tam giymisken ve cikma uzereyken ani bir kararla vazgecebiliyorsun. Hadi onu hallettik diyelim bu sefer ayakkabi fasli basliyor. O bitiyor tam kapidan disari adimimizi atmak uzereyken ben bu tokayi takmiycam deyip firlatip atiyorsun. Yani anliyacagin bizi denemek icin elinde oldukca cok yol var. Benimse butun bunlarla basedecek sadece sabrim ve sonsuz sevgim var. Bazen ne kadar sabirli olduguma benn bile sasiriyorum. (Okuyana  not. Ne kizmak ne bagirmak care degil boyle durumlarda. Bu olayi daha fazla krize sokar malesef. Yapilacak tek yol dikkatini farkli bir noktaya cekmek. belki bir sarki belki bir masal.Sonucta gecici bir donem bu. Aksi davranislarda bulunmak cocugun ilerki yillarda daha sinirli olmasina yol acabilir.)
Yarin devam edicem. Seni cok seviyorum kucuk tatli balkabagim.

2 yorum:

  1. öp o balkabağını o zamaaaan.
    :)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin:))
    güzel haberlerle dönmeniz ne hoş.
    okuluna alışması ne güzel meleğimin.
    ah o iki yaş sendromları aynısını biz de yaşadık ama geçiyor, dönemsel krizler. doğru yoldasın, sabırla ve anlayışla yaklaşmak evet çok doğru:)
    öpüldünüz..

    YanıtlaSil