22 Mayıs 2013 Çarşamba

TV'siz Üç Hafta

Evet yanlış anlamadınız televizyonsuz geçen üçüncü haftamızı doldurmuş bulunuyoruz. Nasıl mı oldu? Bizim evde elektrikli eşyalar durup dururken bozuluyorlar. Bilmiyorum belki birçok evde oluyordur ama bizde daha fazla oluyor. Belki de kullanmayla alakalı. Uydu alıcımız da alalı henüz bir yıl bile olmadan ara ara sorunlar çıkarmaya başladı. Evde bu tarz eşyaların tamirinden anlayan tek kişi ben olduğum için bir şekilde tamir ediyordum. Son olarak üç hafta kadar önce bir kanalda sesi kısık olarak kaldı ve kalış o kalış... Belki biraz incelesem yapardım ama hiç uğraşmadım. Çünkü eşimin dizilerinden oğlanın survivorundan artık bıkkınlık geldi. Ben de tv izlemeyi severim. Ama film belgesel tarzı programları... Bir grup insanın saçma sapan yarışmalarda kendilerini parçalamalarını haftanın üç günü seyretmek bana göre değil. Bu yüzden hiç tınmadım. iyi de oldu. Oğlanın 3. sınavları başladı. Dersini çalışıyor tak yatıyor. En azından akşam oldu mu ailece bir kaç kelime sohbet ediyoruz. Ve tv sesi olmadan ev daha huzurlu. Yataktan bile daha dinlenmiş kalktığımızı düşünüyorum.
Daha ne kadar bu şekilde gider bilmiyorum. Sonuçta en azından gündemi takip etmek için bir ihtiyaç, çünkü her gün gazete okuyacak vakti bulamayabiliyorsunuz. Ama şimdilik ailecek TV'siz olmaktan mutluyuz.

2 yorum:

  1. Çok önemli bir adım
    bunu başarabildiyseniz ne mutlu size canım:)
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tvnin çocuğa verdiği zarara bizzat şahit olan biri olarak çocuklu aileler mutlaka tvyi sınırlandırmalı evde. bakalım biz evde ne kadar dayanabileceğiz:))

      Sil